Culori auto: Ce spune culoarea masinii tale despre personalitatea ta

Culori auto

Când vă gândiți la achiziționarea unei mașini, există mulți factori de luat în considerare, iar culoarea este unul dintre aceștia. Studiile arată că aproximativ 85% dintre consumatori susțin că culoarea are o influență asupra deciziei lor de a cumpăra un produs.

Mașinile nu sunt doar mijloace de transport pentru mulți oameni, ci sunt văzute ca o reflexie a personalității lor. De aceea, alegerile pe care le facem în ceea ce privește culoarea mașinii pot fi înrădăcinate în biologia noastră.

Culori auto în funcție de personalitate

Creierul uman este împărțit în două emisfere, stânga și dreapta. Fiecare emisferă are propriile funcții specifice, dar ele lucrează împreună pentru a permite gândirea, simțirea și comportamentul uman.

S-a observat că persoanele la care este mai dezvoltată emisfera stânga a creierului sunt mai logici și analitici. Aceste persoane pot fi mai influențați de factori practici atunci când aleg culori auto cum ar fi:

  • vizibilitatea în condiții de lumină slabă.
  • cantitatea de murdărie care se poate acumula pe caroserie.

Pe de altă parte, persoanele la care predomină emisfera dreaptă a creierului pot fi mai intuitivi și aleatori în deciziile lor și pot fi mai influențați de factori subiectivi atunci când aleg culoarea auto.

Clima în care trăim poate avea, de asemenea, un impact asupra alegerilor noastre de culoare. Oamenii care trăiesc în zone cu climă mai caldă au tendința de a prefera mașinile de culori mai deschise.

Deci, ce spune alegerea culorii mașinii despre tine și despre modul în care conduci ? În timp ce unii ar putea să susțină că culoarea mașinii nu are importanță, majoritatea oamenilor își văd mașina ca pe o reflexie a personalității lor.

Autodex a realizat un scurt ghid despre culorile mașinilor și ce înseamnă acestea, inclusiv care culoare este cea mai furată, care este cea mai sigură și care culori auto își păstrează valoarea mai bine.

Psihologia din spatele alegerii fiecarei culori auto

Culoarea mașinii poate spune multe despre personalitatea șoferului și poate avea un impact puternic asupra modului în care oamenii percep mașina. Potrivit Digital Synopsis, 84,7% dintre cumpărători susțin că culoarea este principalul factor care îi atrage atunci când fac o achiziție.

10 culori auto populare și ce înseamnă acestea:

Culori auto negre

Culoarea neagră este asociată cu stabilitatea și autoritatea. O mașină neagră poate fi percepută ca un simbol al luxului și al rafinamentului, de aceea poate fi o alegere populară pentru mașinile de lux in leasing între oamenii de afaceri și oficialii.

Aceasta poate arăta că o persoană nu are nevoie de culori luxuriante pentru a se exprima.

Stil de conducere: șoferii a căror culori auto sunt negre sunt mai predispuși să aibă un comportament de conducere arogant și să dorească să fie în control pe drum.

Culoarea neagră este asociată în principal cu luxul și rafinamentul. De asemenea, poate fi percepută ca o culoare puternică, ceea ce sugerează că șoferii de mașini negre au încredere în ei și doresc ca alții să-i perceapă ca persoane de succes și puternice.

Culori auto albe

Culoarea auto albă a mașinilor este adesea asociată cu curățenia și siguranța. Culorile albe sunt, de asemenea, percepute ca fiind la modă și curate.

Sunt tot mai multe gadgeturi noi care folosesc această culoare, ceea ce sugerează că șoferii care aleg o mașină albă își doresc să arate moderni și actualizați.

Conducerea unei mașini care contine culori auto albe poate însemna că șoferul este sensibil și respectă regulile de circulație, devenind frustrat de cei care nu le respectă.

În anumite țări, albul este culoarea mașinilor preferată de mulți ani, iar cauza popularității sale poate fi atribuită unei tendințe cunoscute sub numele de “efectul Apple”, care asociază albul cu gustul și eleganța.

Oamenii care aleg să conducă o mașină de coloare albă pot prezenta o imagine directă și tânără.

Culori auto gri

Culoarea gri este deseori percepută ca fiind atemporală și fiabilă.

Persoanele care conduc mașini gri sunt adesea descrise ca fiind maturi, modesti și umili, care nu doresc să iasă în evidență prin intermediul autovehicului lor.

Acestea sunt persoane care preferă să se amestece în mulțime și care au un stil de condus responsabil și sigur, fără a face nimic care să atragă atenția celorlalți participanți la trafic .

Culoarea gri poate reprezenta, de asemenea, neutralitate psihologică și poate indica o persoană matură și demnă, cu o forță liniștită.

Culori auto albastre

Culoarea albastră este asociată cu calmul și fiabilitatea.

Șoferii de mașini albastre sunt percepuți ca fiind de încredere și echilibrați atunci când conduc. Mașinile albastre sunt o culoare distinctivă pe șoselele pline de culori mai monotone, fără a fi prea strălucitoare sau zgomotoase. Acestea sunt considerate o alegere de culoare sensibilă.

Stilul de conducere: Șoferii de mașini albastre, în general, evită conflictele cu alți utilizatori ai drumului și conduc în mod sigur și hotărât.

Culoarea albastră este percepută ca fiind rece și liniștită și este adesea asociată cu puterea, înțelepciunea și încrederea. Persoanele care preferă aceaste culoari auto de obicei evită conflictele și agitația, dar sunt inteligente și creative.

Cei care conduc o mașină albastră își doresc probabil ca ceilalți să le vadă ca fiind de încredere și echilibrați.

Cu cât nuanța de albastru aleasă este mai închisă, cu atât conducătorul ar putea dori să apară mai autoritar și mai încrezător.

Culori auto rosii

Static photo, Colour: Tango red

Culoarea roșie este de obicei asociată cu urgența și pasiunea, folosită pe scară largă pentru a semnala un avertisment. Cei care conduc o mașină roșie se bucură de a fi remarcați și vor ca ceilalți să-i perceapă ca fiind oameni veseli și cu o personalitate energică.

Stil de condus: șoferii de mașini roșii sunt cunoscuți pentru că sunt extrovertiți, nu se tem să-și asume riscuri și sunt puțin agresivi pe drum.

Culoarea roșie este utilizată pe scară largă pentru a semnala un avertisment. Este o culoare puternică, vizibilă, care este, de asemenea, asociată cu pasiunea. Cei care se află într-o mașină roșie vor iubi atenția, vor fi ambițioși și vor dori ca alții să-i vadă ca având un sentiment de distracție și o personalitate energică.

Roșul este, de asemenea, una dintre cele mai complexe culori pe care ochiul uman le poate procesa, așa că acest lucru poate sugera că șoferii de mașini roșii pot avea o personalitate complexă.

Culori auto galbene

Culoarea galbenă este asociată cu veselia și optimismul și este cea mai strălucitoare culoare pe care ochiul uman o poate vedea. Șoferii care aleg să conducă o mașină galbenă sunt de obicei distrași, energici, veseli și vor să fie văzuți ca entuziaști și nu se tem să fie în centrul atenției.

Stilul de condus: cei care conduc o mașină galbenă sunt mai susceptibili de a fi atenți și atenți la drum. Ei probabil vor fi primii care se opresc dacă un alt participant la trafic dorește asistență din cauza dorinței de a-i mângâia pe ceilalți.

Galbenul este culoarea razelor soarelui și este cea mai strălucitoare culoare pe care ochiul uman o poate vedea. Cei care aleg să conducă o mașină galbenă sunt distrași, energici, veseli și sunt mereu dornici să-i mulțumească pe alții. Acești șoferi vor dori să fie văzuți ca tineri și entuziaști și nu se tem să fie în centrul atenției.

Culori auto portocalii

Culoarea portocalie este strălucitoare, caldă și înălțătoare. O persoană care alege să conducă o mașină portocalie le-ar spune celorlalți că sunt optimiste, aventuroase, deschise, dezinhibate și că nu le este frică să-și asume câteva riscuri.

Stil de condus: șoferii de mașini portocalii pot fi mai predispuși la manevre mai riscante, deoarece pot fi prea optimiști în ceea ce privește capacitatea lor de a conduce.

Culori auto maro

Culoarea maroului este o nuanță liniștitoare și sigură, care sugerează o personalitate matură și responsabilă.

Aceasta este probabil o alegere potrivită pentru șoferii care doresc să fie confortabili în timpul călătoriei și care nu sunt atrași de gadget-uri sau caracteristici strălucitoare.

Stil de condus: Cei care conduc o mașină maro vor avea probabil un stil de condus calm și sigur, evitând orice situații agresive sau periculoase pe drumuri.

Este posibil să fie mai puțin preocupați de viteză și mai concentrați pe siguranța călătoriei lor.

Culori auto verzi

Culoarea verde este în mod obișnuit asociată cu natura și poate oferi o senzație de relaxare. Persoanele care conduc o mașină verde închisă pot dori să arate ca o persoană echilibrată și credibilă, în timp ce cei care aleg o nuanță mai deschisă de verde pot dori să transmită un caracter capricios și la modă.

Stilul de condus: șoferii unei mașini verzi închise sunt probabil mai tradiționali și vor avea un stil de condus respectuos și politicos. Pe de altă parte, cei care se află într-o mașină verde deschisă pot avea un stil de condus mai energic.

Culori auto violet

Culoarea violet este o culoare unică și atrăgătoare pentru o mașină. Este asociată cu misterul și creativitatea, așa că cei care conduc o mașină violet pot fi percepuți ca având o personalitate mai misterioasă și creativă. Nu există studii care să arate că mașinile violet ar avea un risc mai mare de accident sau de rănire în comparație cu alte culori de mașini.

Care sunt cele mai furate mașini în funcție de culoare ?

Hoților de mașini le este mai greu să fure mașini moderne datorită creșterii numărului de localizatoare GPS și a conexiunilor de răspuns în caz de urgență. Cu toate astea furtul de mașini nu va fi niciodată eradicat în întregime. Unele autovehicule par să-i intereseze pe hoți mai mult atunci când vine vorba de furtul de mașini. Cu toate acestea, există o oarecare psihologie în spatele anumitor culori auto care sunt furate mai mult decât altele.

S-ar putea să fi auzit un zvon că mașinile roșii sunt furate mai mult decât alte autovehicule, dar acesta este doar un mit. De fapt, conform NRMA Insurance, doar 2,81 din 1.000 de mașini furate erau roșii.

Datele lor au sugerat că mașinile verzi și negre sunt mai atrăgătoare pentru hoții de mașini.

Culorile albe, gri și argintii sunt cele mai frecvent raportate ca fiind furate, potrivit datelor companiei de asigurări NRMA. Argintul este, de asemenea, culoarea cel mai frecvent furată, iar mașinile albastre și argintii au fost furate cu aproximativ 40% mai des decât orice altă culoare.

Deși nu există nicio culoare care să fie complet protejată împotriva furtului, cele mai vii și îndrăznețe, cum ar fi galbenul și portocaliul, sunt evitate de majoritatea infractorilor, deoarece sunt ușor de identificat. Culori auto strălucitoare de obicei sugerează modele mai noi, care au funcții antifurt îmbunătățite.

În general, cu cât aveți o mașină mai îndrăzneață din punct de vedere cromatic, cu atât este mai puțin probabil să fie furată. Totuși, orice mașină poate fi ținta furtului, indiferent de culoarea sa.

Care mașini produc cele mai puține accidente in funcție de culoarea acestora ?

Atunci când ne hotărâm cu privire la culoarea mașinii pe care o doriți, alegem adesea culoarea unei mașini în funcție de preferințele personale. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că culoarea unei mașini poate fi legată de siguranța acesteia. Un studiu realizat de British Medical Journal potrivește culoarea mașinii cu datele rănilor accidentale.

Cercetătorii au luat în considerare vârsta șoferului, consumul de alcool și droguri recreative, timpul de condus, vremea și condițiile de lumină ambientală.

Cercetarea a arătat că mașinile argintii au avut mult mai puține accidente decât orice altă culoare. Mașinile de culoare argintie aveau aproximativ 50% mai puține șanse de a fi implicate într-o coliziune cu răni grave decât mașinile albe.

De asemenea, studiul a constatat că mașinile maro au fost cele mai putin sigure, astfel șoferii din mașini maro având cel mai mare risc de rănire gravă în accidente de mașină. Riscul de rănire gravă într-un accident de mașină a fost marginal mai mic la mașinile negre și verzi decât la mașinile maro, dar era mai mare la mașinile albe.

Datele au arătat, de asemenea, că oamenii care conduc cu mașini albe, galbene, gri, roșii și albastre aveau toți un risc mediu-înalt de vătămare între mașinile argintii și maro.

Ce culori păstrează valoarea mașinii ?

În entuziasmul de a cumpăra o mașină nouă, este ușor să treci cu vederea importanța culorii și ce înseamnă aceasta pentru valoarea automobilului. Cu toate acestea, culoarea are un impact semnificativ asupra valorii atunci când vine momentul revânzării.

De obicei, culori auto cu tonuri subtile au mai multe șanse să-și păstreze valoarea în timp, deoarece sunt cele mai dorite. Negru, argintiu, gri, albastru și alb sunt unele dintre cele mai populare culori auto pentru mașinile noi și sunt de obicei cele care au un preț de revânzare mai mare. Cumpărătorii la mâna a doua doresc adesea culori auto metalizate, așa că de obicei acest lucru adaugă valoare mai târziu, în ciuda costului inițial mai mare.

Culori auto strălucitoare, cum ar fi galben, portocaliu și verde, sunt culori neobișnuite, care reprezintă un procent substanțial mai mic din vânzările de mașini noi. Aceasta înseamnă că cumpărătorii de mașini la mâna a doua au mai puține șanse să cumpere mașini colorate, așa că cel mai bine ar fi evitate dacă doriți să maximizați valoarea autoturismului la revânzare.

Citește:

Cele mai folosite tipuri de caroserii din instria auto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *