Date Tehnice >

 Audi
modele audi

Modele Audi

Modele Audi

53 rezultate

Audi este o companie germana producatoare de automobile de lux cu o istorie de peste 100 de ani. Acesta produce unele dintre cele mai revolutionare si mai avansate autovehicule din punct de vedere tehnic de pe piata.

Modelele Audi sunt sunt definite de calitatea germană, liniile exterioare elegante, confortul și siguranța.

In anul 1965, compania audi a fost preluata de catre grupul Volkswagen. In urma achizitiei, Audi a inceput sa se concentreze pe cercetare si a fost transformat in cea care este astazi. Puterea și calitatea sunt principalele devize din cadrul companiei.

Sloganul companiei Audi:Vorsprung durch Technik” acesta inseamna progres prin tehnologie

Descopera cele mai noi modele audi

Compania are sediul central in Ingolstadt Germania si produce o gama variata, ce cuprinde peste 50 de modele Audi diferite, de la roadster-uri cu doua locuri pana la SUV-uri cu spate locuri.

modele Audi 2

Audi a adoptat pentru majoritatea modelelor o denumire alfanumerica. Denumirea modelelor incepe cu o litera precum “A” , “Q”  sau “R” urmata de un numar. Exemplu “3, 4, 5, 6, 7 si 8”. In general cu cat este mai mare numarul cu atat este mai mare dimensiunea automobilului.

LiteraNumarTip Caroserie
A1Hatchback
A3, 4, 5, 6, 7, 8de la A3 la A8 Sedan / Hatchback de dimensiuni medii
A4, 6 ( Avant )Caroserie Break de dimensiuni medii Ex: Audi A4 Avant
Q2, 3, 4, 5, 7Crossover sau SUV
R8Roadster
RS4, 5, 7RennSport bazate pe platforma A
S4, 5, 6, 7, 8Versiune de echipare Sport bazate pe platforma A
TTCompact
TTSCompact Sport cu performanta ridicata
TT RSRennSport / Compact Racing Sport

Sursa: carbiketech.com


Litera “A”: este folosita la diferite modele Audi pentru defini caroseria sedan, hatchback sau break. Pentru a diferentia hatchback-ul cu 3 usi de cel in 5 usi compania a adaugat terminatia Sportback.


Exemplu: Audi A3 (hatchbach 3 usi) vs Audi A3 Sportback (hatchback 5 usi)


Caroseria Break se diferentiaza de caroseria sedan adaugand terminatia Avant.


Exemplu: Audi A4 Avant

Alte modele audi care sunt notate cu litera “Q”, sunt reprezentate de o caroserie SUV. Denumirea este un acronim de la „Quattro” – un termen folosit pentru a descrie tractiunea pe patru roti.

Sase modele Audi sunt SUV-uri, acestea pornesc de la notarea celui mai mic Q2 pana la cel mai mare Q7. Cu cat numarul este mai mare, cu atat masina este mai mare.

Q2 este un SUV mic cu cinci usi, in timp ce Q5 este un SUV de lux compact entry-level, iar Q7 este un SUV de lux cu cinci sau 7 locuri de mari dimensiuni.


Modele audi „S”: S line este nivelul de echipare sport si este disponibil ca optiune a gamei audi. Aceste masini au un aspect si o senzatie mai agresiva decat versiunile A. Aceste versiuni sunt echipate adesea cu roti si grile supradimendionate. Modelele Audi S au de obicei motoare imbunatatite, cu o mai multa putere decat modelele obisnuite, frane mai mari si suspensii mai rigide.


Automobilele electrice si hibride ale gamei Audi pot fi usor identificate prin identificarea terminatiei e-tron.

Exemplu : Audi Q4 e-tron

Numele Audi a aparut cand August Horch s-a despartit de partenerul sau de afaceri, parasind compania Horch Motowagenwerke AG. Acesta si-a infiintat noua companie in 1909.

Horch nu a putut sa-si foloseasca propriul nume atunci cand si-a infiintat noua marca. In schimb, si-a tradus numele in latina. Astfel “horch” a devenit AUDI.

Alte modele